Nem igazolom a személyemet, Zoltán, mert nem személy vagyok, hanem Ember!

2022. szeptember 28. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év igazoltatottja a férfi, aki szeptember 24-én Balatonszemesen azzal az indokkal nem adta át a személyi igazolványát a közúti ellenőrzésen a rendőröknek, hogy ő nem személy, hanem ember. Parádés érveléséről természetesen videófelvételt is készített az Ember, amit a Youtube-ra is feltöltött.

Néhány kiragadott aranyköpés a sziklaszilárd, támadhatatlan, tényeken és bizonyított megfigyeléseken alapuló indoklásból:

  • „Mit szól hozzá, Zoltán [az egyik intézkedő rendőr], ha én azt mondom, hogy önök cégként működnek? Nem közfeladatot látnak el, hanem cégként működnek.”
  • „Nem vagyok személy. Nem tudtok személyként igazolni, mert nem vagyok személy. Ember vagyok.”
  • „Te jogilag érvénytelen vagy.”
  • „Nektek esetleg, talán megtévesztett személyek fölött lehetne hatalmatok.”
  • „Ti egy New Yorkban, Amerikában bejegyzett cégként működtök.”
  • „Milyen törvény nevében, a törvény nem Te vagy!”
  • „Te nem vagy hatóság, te egy Amerikában bejegyzett cégnek nem tudsz a hatósága lenni!”
  • „A tulajdonod vagyok, hogy engem utasítgatsz?!”

Az Ember végül hosszas huzavona után egy „hatósági igazolványt” húz elő a zsebéből (a homályos kamerakép alapján egy nejlonba csomagolt, összehajtogatott papírlapnak tűnik), amit Zoltán, a rendőr át is vesz tőle, erre:

„Ne nyúlj hozzá, nem a tied! Magántulajdon!”

Zoltán, a rendőr a kamerának is megmutatja az Objektumot, és kijelenti: „Nem is tudom értelmezni, hogy ez mi, ez nem igazolvány.”

A rendőrök végül a férfit és női utasát is előállították, amiért többszöri felszólítás ellenére se voltak hajlandóak igazolni magukat.

„Levágják a kezemet!” – kiabálja a megbilincselt férfi, „Ez a két vadbarom rendőr a barátomat életveszélyesen fenyegeti!” – kiabálja női útitársa.

Alább a videó arról, hogy mit nem érdemes mondani a rendőröknek közúti ellenőrzés során, mert bilincselés lesz a vége:

A police.hu beszámolója szerint „az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt.” Az intézkedésben résztvevő rendőröket parancsnoki elismerésben is részesítették.

A párossal szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tett feljelentést, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!