Schobert Norbi: Nem a kormány szövegét nyomom

2022. október 5. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Uniós „rezsiterrorról”, energiaválságról, zsírbörtönről és spórolásról is beszélt a Mandinernek adott interjújában Schobert Norbert. A fitneszguru és vállalkozó a lapnak azt mondta, ő is változtatott az életvitelén a rezsiárak emelkedése miatt.

„Muszáj volt, az otthonunkban a gázszámla 70 ezerről 500 ezer forintra ment fel augusztusban. Most mi is napelemet telepíttetünk, hőszivattyút rendeltünk, és amin tudunk, spórolunk: lekapcsoljuk a villanyt, ha nem vagyunk a szobában, kevesebb helyiséget fűtünk”

– mondta.

Norbi beszélt az orosz–ukrán háborúról is, amivel szerinte az Egyesült Államok jól jár, „hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba”. Azt mondta, nem hitte, hogy a koronavírus-járvány után még rosszabb világ jöhet, de még kétségbeejtőbbnek látja a helyzetet, és szerinte már csak az lenne rosszabb, „ha nálunk is lőnének”.

„Nem a kormány szövegét nyomom, engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak”

– mondta arra a kérdésre, hogy miért hibáztatja Brüsszelt az energiaválságért.

Schorbert szerint Európát évtizedek óta „művesekezelés tartja életben, de most saját maga megtámadta a művesét – amely biztosította neki a gázt és az olajat. Kérdezem: mekkora a beteg túlélési esélye, ha levágja magáról a vezetékeket?”

Schobert Norbi azt mondta, maximálisan egyetért Szijjártó Péter és Orbán Viktor nyilatkozataival, fontos lépésnek tartja az energiaszankciókról szóló nemzeti konzultációt, és ki is fogja tölteni, de arra, hogy ennek lesz-e érdemi hatása, azt válaszolta, hogy „lehet egy üzenete, de kishalak vagyunk az EU-ban, és szerinte lesznek nálunk nagyobb népek, amelyek nem tűrik a körülményeket. Merthogy mindenhol nagy a baj.” Arra a kérdésre, hogy érti ezt, borúlátóan válaszolt:

„Gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra számítok. Hideg telünk lesz; már most olyan hideg van, mint tavaly november végén. Az emberek fázni és éhezni fognak. Sok lakásban nincs távfűtés, egyszerűen meg fognak fagyni, különösen a nyugdíjasok”

– mondta, hozzátéve, hogy nem tudja, mi lesz a sok színésszel, építőmunkással, úszómesterrel. „Év végével olyan csődhullám jön, amely megroppantja az uniós és a magyar gazdaságot is. Idáig munkaerőhiány volt, de hónapokon belül egymillió munkanélkülire számítok. Az uniós döntéshozóknak mindezért felelniük kell – büntetőjogilag, anyagilag egyaránt” – mondta Schobert.

Azt mondta, már neki is be kellett zárnia néhány boltját, de azért tudott újakat is nyitni, és azt mondta, annyi pénze van, hogy talán év végéig tudja finanszírozni a cégét. „Ám van egy pont, ami után csődbe fogok menni” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy nem meríti-e ki a „Fidesz-bérencséget” az, hogy a miniszterelnök öccse, Orbán Áron a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságában ül, Schobert azt válaszolta, hogy jó barátság van közöttük.

„Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet, és mivel a korábbi tag távozott tőlünk, felkértem, hogy vállalja el a feladatot. Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől” – mondta, hozzátéve, hogy sem Orbán Viktorral, sem más fideszes politikussal nincs kapcsolata, és ha hibázik, a hatóságok őt is ugyanúgy „elcsapják”, mint bármelyik vállalkozót.

A Direkt36 szeptember közepén közölt tényfeltáró cikket arról, hogy a miniszterelnök 14 évvel fiatalabb öccse, Orbán Áron beült Schobert cégének igazgatóságába, és horvát cége, a Circles of Angels and Devils d.o.o. működteti ugyanis az Update Nivo nevű horvátországi Update-boltot Csáktornyán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!