noÁr: Nem állnak meg a kirúgott tanárok visszavételéig

2022. október 5. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Áron, alias noÁr olvasta fel egykori, már elhunyt tanárának írott levelét. Ezután a mostani rossz helyzetről és bátor diákokról beszél. Említi a megfélemlítetteket: pedagógusokat, a szociális munkásokat, a melegeket, a rendőröket. Nekik is fel kell állniuk, folytatja noÁr. Azt akarja, hogy akik ezt a rendszert kitalálták, ne szarjanak az emberek fejére.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Kell egy közös szimbólum, amely összefogja az összes bajban lévő társadalmi csoportot, mondta. Mindenkit arra kér, hogy a már ismert felkiáltójeles szimbólummal árasszák el az országot. Ezután Gene Sharp Diktatúrából demokráciába című könyvének elolvasására szólította fel a tömeget. Ezt a könyvet egyébként már egy korábbi demonstráción is ajánlotta.

Arra is utalt felszólalásában, hogy diákcsoportok turistaként a Parlamentbe, a minisztériumokba és a tankerületekbe látogatva is demonstrálhatnak. A kirúgott tanárok visszavételéig, a bérek rendezéséig és a sztrájkjog visszaszerzéséig nem állnak meg, ha kell, forradalmat csinálnak, jelentette ki.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!