Győrben átadták a pedagógus-szakszervezetek petícióját az ombudsman helyi hivatalának

2022. október 5. – 15:42

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Délután három órára szervezte a Pedagógusok Szakszervezete tiltakozását és petíciója átadását, az alapvető jogok biztosának győri irodájához vonultak ki a résztvevők. Három megye (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) szakszervezeti vezetője szólalt fel, beszéltek ódivatú tankönyvekről, totális arctalanságról, folyamatos adminisztrációról.

„Ne nézzenek tovább hülyének, és ne tiltsák a sztrájkhoz való jogunkat.”

– mondták arról, miért vannak itt az ombudsmani hivatal előtt.

Fotó: Sudár Ágnes / Telex
Fotó: Sudár Ágnes / Telex

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg 233 betöltetlen pedagógusi állás van, Vasban 110, Zalában 97. „Helyettünk dolgozunk, ingyen.”

Öt órakor a „Szívügyünk a köznevelés” csoport flasmobot szervez a belvárosi szökőkúthoz. Az akciót „hídfoglalásnak” nevezik ők is, annyit azért tudni kell, hogy ez a híd látványosság a szökőkútnál, nem tömegközlekedésre használják. De ezzel is csatlakozni szeretnének a budapesti hídfoglalók akciójához.

Napközben a győri Bercsényi-szakközépiskolában a tantestület kockás ingben, táblát tartva tiltakozott. A nap eddigi leglátványosabb akciója a Győr szomszédságában fekvő Győrújbaráton volt, ott reggel az iskola előtt élőlánccal demonstráltak a szülők és a pedagógusok. Mindez a becsengetésig tartott, az oktatás nyolckor zavartalanul elindult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!