Az óbudai kórház udvarán, járdán fekve szülte meg gyermekét egy anya

2022. október 5. – 18:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem ért át időben a portáról a szülészetre egy kismama, félúton, a Szent Margit Kórház udvarán, a járdán fekve szülte meg gyermekét. Mindketten jól vannak.

Kedden hajnali négy körül érkezett férjével a kismama az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához. Az agglomerációból indultak, jelezték, hogy az asszony rövid vajúdást követően rögvest szülni fog, így szeretnének mielőbb eljutni az illetékes osztályra, számol be az esetről a Magyar Hang.

A portaszolgálat telefonon próbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra.

A szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl. A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt időben sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg.

A kórház sajtóosztálya megerősítette a Magyar Hang értesülését. Mint írták: 2022. október 4-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Az intézmény több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal.

A Szülészeti osztály az A épületben található, melynek megközelítése az udvaron keresztül lehetséges. A portáról átirányították az osztályra a kismamát, és telefonon jelezték érkezésüket.

Fotó: Szent Margit Kórház / Facebook
Fotó: Szent Margit Kórház / Facebook

A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget.

Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállította, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak, tették hozzá.

A Magyar Hang rákérdezett, történhetett-e személyi mulasztás, illetve létezik-e protokoll a portán jelentkező, szülés előtt álló kismamák fogadására, ezekre a felvetésekre azonban nem kaptak választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!