Könyvtárakban is ki lehet tölteni a népszámlálási kérdőíveket

2022. október 04. – 17:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beiratkozási és díjfizetési kötelezettség nélkül, ingyenesen ki lehet tölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet a magyarországi könyvtárakban – írja az MTI.

A Központi Statisztikai Hivatal együttműködési megállapodást kötött több budapesti és vidéki könyvtárral, hogy azok is ki tudják tölteni online a népszámlálási kérdőívet, akiknek erre otthon nincs lehetősége. A megállapodásban részt vevő könyvtárak számítógépeit ingyenesen lehet a kérdőív kitöltésére használni, nem kell hozzá beiratkozni, sem más díjat fizetni. Fontos azonban, hogy a lakosok a kitöltéshez vigyék magukkal a KSH-tól postai úton megkapott levelet, amely tartalmazza 12 jegyű belépőkódjukat.

A megállapodásban a következő szervezetek, könyvtárak vesznek részt: Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete, az Országos Széchényi Könyvtár, a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

A népszámlálási kérdőív kitöltésére október 16-ig van lehetősége online a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, október 16. után pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kitöltött kérdőív.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!