Demeter Szilárd: Meg fognak támadni jobboldalról, túl hamar túl nagyra nőttem

2022. október 04. – 13:39

frissítve

Demeter Szilárd: Meg fognak támadni jobboldalról, túl hamar túl nagyra nőttem
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Átröpűlök hosszában hazámon című utazókiállításról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Múzeum előtt 2022. augusztus 30-án – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Túl hamar nőttem túl nagyra, az elmúlt években sok érdeket sértettem, és még többet fogok”

– mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Telex kérdésére, hogy miért tervezhetnek egy leleplező videóanyagot róla.

Kedden jelent meg az Indexen Demeter véleménycikke, amiben arra tesz utalásokat, hogy „vélhetően jobboldali kultúrharcosok” egy videóanyagon dolgoznak, többek között arról is, hogy ő hogyan biztosít „lehetőségeket a libernyákoknak”.

Demeter a Telexnek elmondta, hogy a célpont az ő „szerénytelen személye”. Az igazgató szerint várható volt egy ilyen támadás, az ő személye még „békeidőben is zavart egyeseket”, most azonban szerinte vége lesz az úri életnek, és ezért ő még érzékenyebben érinti „őket.”

„Ráadásul nekem még elveim is vannak és szabad emberként dolgozom, szóval nem nagyon tudnak kibillenteni a saját pályámról”

– írta.

Az igazgató nem részletezte, hogy kik készítenek ilyen anyagot róla, szerinte a készítők „jó esetben pénzért csinálják, rosszabb esetben hasznos idióták,” de személy szerint érdektelenek. A megrendelőről sem árult el konkrétumokat.

Demeter Szilárddal még 2021-ben készítettünk interjút, ezt itt lehet megnézni:

Demeter Szilárd 2018 óta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. 2019-ben a magyar könyvszakma miniszteri biztosának, 2020-ban pedig a magyar könnyűzene miniszteri biztosának is kinevezték.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!