Húsznapos jogosítvánnyal, a rendőrök szeme láttára hajtott át a zebrán egy mezőkövesdi férfi

2022. október 03. – 18:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt szerdán a mezőkövesdi Mátyás király útjának egy kereszteződéséhez és az ott lévő zebrához közelített szürke autójával egy férfi. Ami nagyobb baj, hogy nemcsak közelített hozzá, hanem azon fékezés, lassítás nélkül áthajtott, miközben gyalogosok voltak rajta, és bár a gyalogátkelő szembejövő sáv felőli oldaláról érkeztek, már a felezővonalnál voltak. A rendőrség közleménye szerint csak a gyalogosok gyors reakcióin és néhány centiméteren múlt, hogy nem történt baleset.

A sofőr szerencsés volt, hogy megúszta gázolás nélkül az esetet, viszont a szabálytalan manővert sikerült épp akkor végrehajtania, amikor a zebra túloldalán egy rendőrautó várta, hogy átkeljenek a gyalogosok. Járőröző rendőrök előtt szabálytalankodni nem sok jót jelent az álmoskönyv szerint – ezúttal sem jelentett.

A „szabályokat áthágó sofőrt azonnal intézkedés alá vonták, és előállították a rendőrkapitányságra”, majd 50 000 forintos szabálysértési bírsággal sújtották és 2 hónapra eltiltották a vezetéstől. A sofőr egyébként, mint a közleményből kiderült, húsz napja szerezte meg a jogosítványt, úgyhogy időarányosan feltehetően az egyik legjobban büntetett magyar autóvezetővé lépett elő.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!