Hétfőtől igényelhető a megemelt fővárosi rezsitámogatás

2022. október 3. – 06:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől a kerületek és a főváros ügyfélszolgálati irodáiban igényelhető a megemelt összegű fővárosi rezsitámogatás:

  • A rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer,
  • a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjjal rendelkezők évi 24 ezer forint támogatást

kaphatnak, amit a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írnak jóvá. A kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, mindkettőt meg is kaphatja.

A fővárosi testület augusztus végén egyhangúlag támogatta a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendelet módosítását, amellyel jelentősen kibővítik a támogatásra való jogosultságot, duplájára emelik a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét, valamint lehetővé teszik a vezetékes gáz és a villamos energia díjának támogatását is.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint – évi 24 ezer forint – támogatásban részesülhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!