Szegeden a héten két napon sztrájkoltak egy gimnáziumban, a jövő héten is folytatják

2022. szeptember 29. – 08:40

frissítve

Móra Ferenc Sándor
Móra Ferenc Sándor
Szegedi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanári karának tagjai tovább tiltakoznak az oktatás helyzete miatt.

Szeptember utolsó hetében kedden és csütörtökön vettek részt a gördülő sztrájkban a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanárai. A több mint hetvenfős tanári karból majdnem harmincan sztrájkoltak az első két tanóra alatt, reggel 8 és 10 között – válaszolta a Telex kérdésére az iskola egyik pedagógusa. A sztrájk alatt felügyeletet nyújtanak a diákoknak, oktatást nem.

Így tiltakozott márciusban a Deák gimnázium tanárainak egy csoportja (korábbi felvétel) – Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex
Így tiltakozott márciusban a Deák gimnázium tanárainak egy csoportja (korábbi felvétel) – Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex

Terveik szerint a jövő héten hétfőn, szerdán és pénteken is sztrájkolnak majd a tanárok a Deák gimnáziumban. A legnagyobb méretű tiltakozás várhatóan a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett országos sztrájk napján, október 5-én szerdán lesz. A szervezők kérték, hogy 5-én, az oktatás világnapján senki ne vegye fel a munkát, aki egyetért a követeléseikkel. A másik oktatási érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete ugyanakkor hivatalosan nem csatlakozott a felhíváshoz, mert kevésnek tartotta az időt a szervezésre. Azt még nem lehet tudni, hogy az iskolavárosnak tartott Szegeden hány intézmény tanárai csatlakoznak majd az országos tiltakozáshoz.

A héten lesz egy nyilvános akció is, amelyet diákok szerveznek: Szeged belvárosában a Dugonics téren virrasztanak péntek estétől szombat reggelig diákok és tanárok, velük együtt azok a támogatók, akik a közoktatás helyzetének érdemi javítását szeretnék elérni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!