Németh Szilárd: Megoldott a nagytarcsai lakótelep fűtése és melegvíz-ellátása

2022. szeptember 27. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep mintegy 400 lakójának biztonságos fűtés- és melegvíz-ellátása – közölte Németh Szilárd kormánybiztos kedden, Vécsey Lászlóval, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján. Németh Szilárd azt mondta, a 194 lakásból álló volt honvéd lakótelep problémájával augusztus végén kereste meg a képviselő, akivel „fél nap alatt” meg tudták oldani a helyzetet. A kormánybiztos az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy a korábbi, „gyakorlatilag megbuktatott” városvezetés után a Nagytarcsát vezető polgármester az ügyben „a balhét, nem pedig a megoldást kereste”.

Vécsey László, a város fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy október elsejétől az MVM-nek is köszönhetően a nagytarcsai családok is megkapják az egyetemes szolgáltatást, és hozzájuthatnak a havonta 181 ezer forintos havi megtakarítást eredményező támogatáshoz. Szerinte a nagytarcsai családok kettős biztonságban vannak, ugyanis a gázfűzés mellett „a korábbi önkormányzatoknak hála” egy aprítékos kazánrendszer is biztosítja a meleget számukra.

Az ügy előzménye, hogy a Honvédelmi Minisztérium lakótelepén lakók eredetileg nem voltak jogosultak a lakossági egyetemes gázszolgáltatásra, mert az ingatlan, amelyre a telepi közművek be vannak kötve, 2011-ben az önkormányzat tulajdonába került, így eredetileg csak hétszeres áron kaphatták volna meg az energiahordozót a lakások. Az ingatlanoknak most a Nagytarcsai Közszolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja a gázt (a MET Zrt. gázszolgáltatóval kötött szerződés alapján), de ez a szerződés 2022. október 1-én lejár, az egyetemes szolgáltatásban azonban jogi személy nem csatlakozhat.


(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!