Varju László: Rezsimoratóriumot kell bevezetni

2022. szeptember 26. – 19:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ma magyarok milliói számolgatnak a rezsiszámla felett Varju László, a DK országgyűlési képviselője szerint. Míg a miniszterelnök fizetése nőtt, azt javasolta a magas rezsiszámla miatt izguló magyaroknak egy rádióinterjúban, hogy keressenek többet.

A DK-féle árnyékkormány egy világos megoldást dolgozott ki a jelenlegi helyzetre Varju szerint: be kell fagyasztani a rendszerhasználati díjat, meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményesen adható áramot és gázt, valamint rezsimoratóriumot kell bevezetni. Csökkentené továbbá a DK a rezsi áfáját. A kormány cserben hagyja az embereket – tette hozzá Varju.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Egész Európában a magyar kormány adja a legmagasabb támogatást a családoknak – válaszolt a DK képviselőjének Orbán Viktor. A nálunk gazdagabb országokban sincs ekkora támogatás a miniszterelnök szerint. Az év elején emelték a minimálbért, és azon dolgoznak, hogy nagyobb fizetése legyen a magyaroknak.

„Az összes tanácsát meghallgattam, és csak az jutott eszembe, hogy milyen kár, hogy amikor kormányon voltak, az ellenkezőjét csinálták” – szúrt oda végül Orbán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!