Toroczkai megkérdezte Orbánt, hogy miért szavazta meg a szankciókat

2022. szeptember 26. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hallottunk semmi újat a miniszterelnöktől – reagált Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom frakcióvezetője Orbán beszédére. A Mi Hazánk elnöke is fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, de nem olyan kérdésekben kellene kiírni szerinte, amelyekben már döntött a kormány.

Megkérdezte Orbánt, hogy miért szavazta meg Versailles-ben az Oroszországgal szembeni szankciókat.

Azt mondta, a kormány számíthat a Mi Hazánk támogatására, ha őszintén akarja képviselni a magyar nemzet érdekeit Brüsszelben, de nem érti, hogy a miniszterelnök miért működik együtt bizonyos kérdésekben Brüsszellel.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Toroczkai kifogásolta, hogy Orbán miért nem nyitott a párbeszédre az ellenzéki pártokkal, így a Mi Hazánkkal, miközben ők több konkrét javaslatot is megfogalmaztak az utóbbi hónapokban. A Mi Hazánk Mozgalom azt kéri, hogy a kormány csökkentse vagy engedje el a villamos energia rendszerhasználati díját, és csökkentse az energetikai áfát.

A Mi Hazánk Mozgalom frakcióvezetője javaslatot tett Orbánnak, hogy honnan tudna bevételekhez jutni a kormány: ilyen a digitális adó, amit Ausztria már bevezetett, de a milliárdosokra kivetett vagyonadó javaslatát sem fogadta be szerinte a kormány. A Mi Hazánk leállítaná továbbá a romaügyi programokat és a multik támogatását is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!