Simicskó István szerint Brüsszel a hibás, nem kellett volna provokálni Oroszországot

2022. szeptember 26. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője megköszönte Orbán Viktor beszámolóját. Ellenzéki képviselőtársaival ellentétben ő elégedett volt a miniszterelnök felszólalásával.

A KDNP képviselője a magyar kormány helyett brüsszeli bürokraták felelősségéről beszélt a felszólalásában. Az Európai Unió biztonságpolitikája kudarcot vallott szerinte, mert nem tudták megakadályozni, hogy újabb fegyveres konfliktus alakuljon ki. Aki kicsit is ismeri a történelmet, Simicskó szerint tudja, hogy nem csak az tudja befejezni a háborút, aki elindítja.

Simicskó állítja: a brüsszeli elit nem tud válságot kezelni, nem tudnak hatékony és alkalmazható döntést hozni, de azt is az Európai Unió szemére vetette a KDNP frakcióvezetője, hogy

nem kellett volna provokálni Oroszországot.

Azt csak megemlítette, hogy Oroszországnak sem kellett volna megtámadnia Ukrajnát.

A KDNP frakcióvezetője szerint Brüsszel tehet a gazdasági válságról is. A szankciókat teljes kudarcnak tartja, amelyek önveszélyesek Európára. Simicskó példaértékűnek tartja, hogy a kormány ezekben a válságos időkben is megvédi a magyar családokat, a KDNP üdvözli a nemzeti konzultációt, és sok sikert kívánt a miniszterelnöknek.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!