Lukács László György Orbánnak: Egyes helyeken önt szankciókirálynak hívják

2022. szeptember 26. – 14:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik frakcióvezetője egyért Orbán Viktorral abban, hogy Magyarország biztonsága és a béke mindannyiunk számára a legfontosabb. Lukács László György szerint azonban abban nincs igaza Orbánnak, hogy a nyugat áll háborúban. Oroszország támadta meg Ukrajnát, ezért a meggyőzést szerinte az oroszokkal szemben kell gyakorolni, és nem Brüsszellel szemben.

„Egyes helyeken önt szankciókirálynak hívják” – szúrt oda Lukács a miniszterelnöknek, miután Orbán hétből hét szankciót megszavazott Brüsszelben. Senki nem várta Lukács szerint, hogy a szankciók miatt egyik percről a másikra véget ér a háború, de igenis működnek.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Óvatosan kellene szerinte Orbánnak jóslatokat tennie, miután az a februári jóslata például nem jött be, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát. Orbán azt állítja, hogy nem működnek az oroszokkal szembeni szankciók. Lukács szerint viszont az adatok azt mutatják: működnek. A GDP 11 százalékkal fog visszaesni Oroszországban, míg Európában nő, de nő az infláció is az oroszoknál, az export pedig jelentősen csökken.

A magyar emberek dühösek – fogalmazott Lukács László György. Az élelmiszerár drágulása rekordernek számít Európában, 416 forint volt egy euró a nyáron, és 18 éves rekordon az alapkamat. „Miniszterelnök úr, óvatosan az eredményekkel, jóból is megárt a sok, hát még a rosszból” – tette hozzá.

A magyar családok megsegítésén túl a vállalkozásókat is támogatni kellene a Jobbik frakcióvezetője szerint. Pártja áfacsökkentést, és az energiaárak áfájának teljes eltörlését javasolja a kormánynak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!