Orbán 1998 óta szeretne magyar tulajdonú telekommunikációs céget

2022. szeptember 26. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fenntarthatatlan rendszert akar Orbán Viktor, nem veszi figyelembe a zöld szempontokat. Kanász-Nagy Máté szerint ideje lenne megérkezni a 21. századba, és a kormányzati döntések során a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe venni.

Arról beszélt, az LMP-nek vannak javaslatai az energia- és klímaválságra. Ilyen a szénenergia engedélyezése, a napenergia adójának eltörlése, az országos hőszigetelési program és a klímabérlet bevezetése. Az országos hőszigetelési program szerinte fontosabb lenne a jelenlegi helyzetben, mint a Vodafone megvásárlása. Azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy támogatja-e az LMP javaslatait.

A nemzetstratégiai célokat ne állítsuk egymással szembe – reagált Orbán. A miniszterelnök bevallása szerint 1998 óta dolgozik azon, hogy legyen magyar tulajdonú telekommunikációs cég, és fontosnak tartja a Vodafone megvásárlását.

Azt is mondta, a zöld ügyekért a kormányon belül Palkovics László felel, és a szélenergiákról komoly viták folynak a kormányban. A napenergiát terhelő adó csökkentésén gondolkodtak, de akkora profitja volt a naperőműveknek, hogy úgy döntöttek, ők is járuljanak hozzá a rezsialaphoz. Később azonban csökkentenék a járulékaikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!