Gyurcsány Ferenc: Orbán Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel

2022. szeptember 26. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc szerint megkínzott emberek tömegsírjai felett azt mondja a magyar kormány, hogy ne büntessük a gyilkost. Orbánék a háborús bűnökkel vádolt állam vezetőit védik, és a DK elnöke undorítónak tartja, hogy Orbánék kezet fognak a gyilkosokkal.

Vannak rongy emberek, vannak rongyabb emberek, és van a legrongyabb ember – folytatta Gyurcsány, aki szerint erkölcse lett a háborúnak. „A világ Ukrajna népével van, önök meg Putyinnal.”

„Önök a rongy emberek táborába fognak tartozni”

– tette hozzá, függetlenül attól, hogy mi lesz a háború vége.

A DK elnöke nem tudja, hogy mivel fogja Orbánt Putyin, de amit a miniszterelnök tesz, az erkölcstelen és észszerűtlen. „Azt gondolom, hogy fogják a fiút. Egyszer talán ki fog derülni, hogy mivel. Ha rajtunk múlik, azon leszünk”

„Miközben a kormányfő Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel” – jelentette ki Gyurcsány. Orbán Brüsszelnek könyörög, mert ha nincs brüsszeli pénz, összedől az ország. Másfél tucat törvénnyel adja meg magát Brüsszelnek az utcai harcos.

A valutatartalékok lassan nem elegendőek Gyurcsány szerint háromhavi import fedezetére, ami azt jelenti, hogy közelítünk az államcsőd felé. „Szánalmas kormányunk és kormányfőnk van. Nagy száj, kis tehetség” – fogalmazott a DK elnöke, aki abban bízik, hogy előbb-utóbb vége lesz ennek.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!