Gurmai Zita: A Fidesz tehet a drágulásról, nem a háború

2022. szeptember 26. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán beszámolójával szemben a valódi helyzet az, hogy Magyarország egy soha nem látott szétesés szélén áll – jelentette ki Gurmai Zita, az MSZP képviselője felszólalásában. Nőnek az élelmiszerárak, nő az infláció, és mindezt tétlenül nézi a Fidesz szerinte.

Ócska fideszes trükknek, ordas hazugságnak tartja Gurmai, hogy Orbánék mindent a háborúra fognak. A kormány már akkor hatósági árakat vezetett be, amikor sehol sem volt a háború. Gurmai szerint nem a háború, hanem

a Fidesz tehet a brutális drágulásról.

A Fidesz gyengítette tudatosan a forintot 12 éven keresztül, és a Fidesz építette le a jogállamot, ami miatt az ország elesik 3000 milliárd forintnyi uniós forrástól. Nem foglalkoztak Gurmai szerint az energetikai fejlesztésekkel sem, ezért most sokkal többe kerül a fűtés a magyar családoknak. Ez nem a rezsicsökkentés megvédése szerinte, hanem az eltörlése.

„Ez olyan brutális lakossági áremelés, amire még nem volt példa Magyarországon”

– jelentette ki az MSZP képviselője.

Nem áremelés kell szerinte, hanem rezsistopra van szükség. Az MSZP azt javasolja, hogy a magyar családok 27 százalékos rezsiáfáját csökkentsék 5 százalékra. Ez akár 100 ezer forintnyi megtakarítást jelentene szerintük a magyar háztartásoknak.

Paks több áramot termel, mint amennyit a magyar háztartások felhasználnak. Miért nyerészkednek a paksi árammal a magyar emberek kárára? – tette fel a kérdést Gurmai Orbánnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!