Iskolákból lopott, több százezer forintos kárt okozott

2022. szeptember 25. – 07:24

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napon belül két iskola tanári szobáját is kifosztotta egy 32 éves férfi Budapesten, a XIII. kerületben. A rendőrség közleménye szerint C. László néhány nappal azután követett el először besurranásos lopást, hogy szeptember 5-én a Mór utcából ellopott egy segédmotort, aminek csomagtartójában különböző szerszámok is voltak (a rendőrök másnap megtalálták a motort, de már a szerszámok nélkül).

Az első alkalommal egy pénztárcát, egy mobilt és egy bankkártyát lopott el a tanáriból, utóbbival többször vásárolt is. Néhány nap múlva egy másik iskola tanári szobáját szemelte ki, ahonnan ekkor már több bankkártyát, mobiltelefont, valamint ékszert, pénzt és elektronikai eszközöket lopott.

A rendőrség tájékoztatása szerint csak ezzel a második lopásával mintegy ötszázezer forintos kárt okozott, többek között úgy, hogy a lopott bankkártyákkal több sikeres tranzakciót kezdeményezett. A férfi ezt követően, szeptember 16-án a Kerekes utcából egy kerékpárt lopott. Ez után a lopás után három nappal sikerült elfogni C.-t, akit lopással és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással gyanúsítanak. A férfi a kihallgatása során beismerő vallomást tett. ​

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!