A rezsiköltségek miatt több önkormányzat is bezárja azokat az épületeket, ahol menekülteket szállásolnak el

2022. szeptember 23. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egekben lévő rezsiárak miatt több önkormányzat nem fogja tudni fűteni azokat az intézményeket, ahol az utóbbi hónapokban az ukrán menekülteket elszállásolták – írja a Szoljon.hu. A megyei lap szerint így a fűtési szezon kezdetén az eddig ott lakó menekülteknek ki kell majd költözniük az önkormányzati épületekből. Hogy velük mi lesz, az még nem világos.

Arról már többször írtunk, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt számos önkormányzat be fogja zárni télire intézményei egy részét. Városoknál ez sokszor sportcsarnokokat, uszodákat, színházakat érint, míg a kistelepüléseknél jellemzően a könyvtár és a művház zár be tavaszig.

A Szoljon.hu szerint a bezárásoknak viszont olyan következményei is lesznek, amikkel eddig a legtöbben nem számoltak. Tiszakürtön ugyanis a most szintén bezárni tervezett családsegítő szolgálat épületében vannak elszállásolva ukrán menekültek, az ő elhelyezésük pedig a fűtési szezon kezdetétől nem megoldott.

Tiszakürtön öt nőt szállásoltak el hét gyermekkel, akik a helyi közösségbe is jól beilleszkedtek. A gyerekek online tanulnak, az anyák pedig a nyáron munkát is vállaltak a környéken.

Hasonló cipőben jár Tiszapüspöki is, ahol az egyik Tisza-parti oktatóközpont épületében szállásoltak el huszonhét menekültet. Közülük legalább húszan gyerekek, csecsemőtől egészen hatévesig. Bander József szerint azonban a nekik otthont adó épület nem fűthető télen, így már jelezték az operatív törzs felé, hogy október 16. után új szállást kell keresni a menekülteknek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!