Létrejött egy tanács, ahol közösen dolgozik majd Karácsony, Csőzik, Vitézy és Láng Zsolt

2022. szeptember 23. – 14:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megalakult a Budapest és Pest megye fejlesztését segítő Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, amelynek létrehozásáról júliusban döntött az Országgyűlés – közölte a területfejlesztési miniszter hivatala pénteken az MTI-vel. Az alakuló ülésen elfogadták a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács (BAFT) szervezeti és működési szabályzatát, valamint döntöttek a társelnökökről.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter javaslatára Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos lett a BAFT egyik társelnöke, Szabó Istvánt, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét pedig a tanács választotta erre a funkcióra.

A kiemelt térségi fejlesztési tanács tagjai: Karácsony Gergely főpolgármester és Tóth József XIII. kerületi polgármester, a Fővárosi Közgyűlési delegáltjai, Csőzik László, Érd megyei jogú város polgármestere, Török István, a Pest Megyei Közgyűlés delegáltja, Nagy Sándor Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, Márkus Ferenc a Miniszterelnökség területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős helyettes államtitkára, Uzsák Katalin Ágnes a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára, Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára és Kívés Zoltán, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára.

A Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács a jövőben a fővárost és a környező településeket érintő közös kérdések és fejlesztési koncepciók kialakításában segíti a kormány munkáját – írták.

Karácsony Gergely és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter júliusban egyeztettek egy ún. kapcsolatteremtő találkozás alkalmával, ami után közös sajtótájékoztatót is tartottak. Navracsics a találkozó témájára térve akkor azt mondta: Karácsony Gergellyel megkezdtek egy párbeszédet, és bár lehet vita a jövőben, abban bízik, hogy a kapcsolat gyümölcsöző lesz. Hasonlóan gondolkodott erről Karácsony is, és jó ötletként értékelte a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsot is.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!