Nyolc évet leült a tizenkettőből a győri gyilkos, feltételesen szabadult, de bukhatja, mert bujkálni kezdett a pártfogója elől

2022. szeptember 23. – 16:24

frissítve

Nyolc évet leült a tizenkettőből a győri gyilkos, feltételesen szabadult, de bukhatja, mert bujkálni kezdett a pártfogója elől
Fotó: Police.hu
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök visszavitték a börtönbe azt a 49 éves férfit, aki a rá kiszabott tizenkét év börtönbüntetésből nyolcat leült, feltételesen szabadult, de tavaly nyár óta eltűnt a pártfogója elől. A feltételes szabadságról alighanem lemondhat.

A police.hu beszámolója szerint a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának tudomására jutott, hogy egy emberölés miatt keresett férfi egy győri társasház harmadik emeleti lakásában bujkál. Szerdán a lakásba bejutva meg is találták a körözött férfit, akinek múltját az Új Szó fedte fel.

A 2012-es győri gyilkosságról akkor sokáig beszéltek a helyiek, főleg, amikor kiderül az elkövető személye. Az ügyét tárgyaló bíró egy ízben „baleknak” is nevezte a „szerelemtől nem látó” elítéltet, aki egy prostituáltra költötte minden vagyonát (egy lakás árát), és csak az nyitotta fel a szemét, amikor a nő – gyanúja szerint – meg is lopta őt Olaszországban.

Csavarkulccsal leütötte és megfojtotta áldozatát, akinek testét az ágyra helyezte, betakargatta, majd elmenekült. A szolid, szorgalmas szobafestőről barátai sem gondolták, hogy ő lehet a gyilkos, a férfi tíz évvel ezelőtt panelházak lépcsőházaiban bujkált. Önszántából adta aztán fel magát, a nővérénél fogták el, és amikor jöttek érte a rendőrök, csak annyit mondott: „Tudom, miért jöttek, igen, én voltam”. 

Tizenkét évet kapott, ebből nyolcat leült, feltételesen szabadult, 2021 nyarán azonban nem jelent meg a pártfogójánál, hanem egyszerűen eltűnt. Ismét egy győri panelben kötött ki, de most már egy lakásban, és nem a lépcsőházban húzta meg magát. Onnan vitték el a rendőrök két napja, vissza a börtönbe. Ha nem tudja meggyőzni a bíróságot, hogy nyomós oka volt a bujkálásnak, a büntetéséből maradt négy évet le kell ülnie.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!