Magyar Nemzet: Orbán beszéde közben fideszes politikusok bekiabálták, hogy „soha többet Gyurcsány!”

2022. szeptember 21. – 22:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz Balatonalmádiban, szerda este pedig megjelent a Magyar Nemzet oldalán, hogy miről beszélt Orbán Viktor zárt ajtók mögött.

A kormánylap szerint a miniszterelnök leginkább a Brüsszelben elfogadott szankciókat kritizálta. Megismételte álláspontját, amely szerint ha visszavonnák az Oroszországra kivetett szankciókat, megfeleződnének az energiaárak és az infláció is csökkenni kezdene.

Kijelentette, hogy a választások előtt úgy látták, hogy a háború ellenére is tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények, azonban Orbán szerint a gazdasági és kereskedelmi szankciók miatt 2022 júniustól megkétszereződött, majd megháromszorozódott a földgáz ára.

A kormányfő megismételte álláspontját, a szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. A kormánylap hozzátette, hogy információk szerint a szankciók felülvizsgálatára novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért Orbán felszólította a Fidesz-frakció tagjait, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Brüsszel legkésőbb év végével visszavonja a szankciókat.

Orbán beszélt az ellenzékről is, felidézte, hogy a választási kampányban is elmondták, hogy a Gyurcsány-korszak és annak képviselői akarnak visszatérni. Ezen a ponton egy igazán szórakoztató adalékkal is szolgál Magyar Nemzet írása, szó szerint idézzük:

A miniszterelnök ezen szavainál lapunk értesülése szerint egyszerre horkantak fel, egyesek még azt is bekiabálták: „Soha többet Gyurcsány!”

A miniszterelnök úgy látja, azzal, hogy megalakult Dobrev Klára árnyékkormánya, „a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni”.

Orbán arról is beszélt, hogy a családokat a rezsicsökkentett ár, tüzifa- és barnaszénprogram védi, az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére lesz egy kétszázmilliárdos program, termelő vállalatokat támogatnak energiaköltségeik részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező támogatással, a kormánynak lesz gyármentő programja, és a szolgáltató szektornak lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is – írta a lap.

A kormányfő kijelentette, hogy Magyarország energiaellátása biztosított, és bár a szankciók súlyos károkat okoznak szerinte, lát esélyt arra, hogy az ország kanyarban előzzön ebben a válságban.

Sűrű nap volt ez a Fidesz szempontjából. Délelőtt a Blikk alapján megírtuk, hogy a kihelyzett frakcióülés miatt teljes a készültség Balatonalmádiban, Mészáros Lőrinc hoteljének környékén lezárták a környező utcákat és új térfigyelő kamerákat is felszereltek. Délután pedig a párt Facebook-oldalán megjelent a békét sürgető politikai formáció új szlogenje: harcolni fogunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!