Mostantól a kutyákat és a görényeket is beengedik a Decathlonba

2022. szeptember 20. – 22:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi is megnyitjuk áruházaink kapuját négylábú barátaink előtt”, írja a Decathlon a Facebookon. Így aztán mostantól a kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és „egyéb házi kedvencek” is beléphetnek az üzletbe.

A kutyákat pórázzal és oltási könyvvel, a többieket ketrecben vagy hordozótáskában lehet bevinni, és az állatoknak egészségnek és ápoltnak kell lenniük.

A leírás szerint madarakat, vadállatokat, egzotikus állatokat és haszonállatokat továbbra sem engednek be az üzletbe.

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 3 millió kutya él, jelentős részük városokban, és minden harmadik otthon kutyás. Arról már részletesen írtunk itt, hogy a városi kutyatartás kutyások és nem kutyások között milyen feszültségeket szül, itt pedig arról, hogy milyen költségekkel kell számolni, ha egy városi otthonban él az eb, miért lehet olcsóbb a falusi kutyatartás, és hogy mi köze van az egésznek a luxushoz.

Magyarország, a kutyagyártó nagyhatalom

A hatalmas, egyre növekvő kereslet miatt a szaporítók túltenyésztik a kutyákat, akik rossz körülmények között nőnek fel, és nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Ezeknél a kutyáknál csak később jelennek meg súlyos betegségek, és sokan közülük fiatalon el is pusztulnak.

A Telex, illetve kollégánk, Szilli Tamás dokumentumfilmjében részletesen mutatjuk be, hogy hogyan épült fel Magyarországon a kutyakereskedelem évtizedek óta működő rendszere, valamint hogy kik és milyen formában vesznek részt az illegális üzletben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!