A II. kerületben nem zárnak be intézményeket az energiaválság miatt

2022. szeptember 20. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A II. kerület nem zár be intézményeket az energiaválság miatt, de takarékoskodnak

írja Őrsi Gergely polgármester a közösségi oldalán.

Hozzáteszi: a kerület önkormányzata még idejében kötött szerződést az önkormányzat és intézményeinek energiavásárlásáról, melynek értelmében 2023 márciusáig előre meghatározott módon és kedvező áron szerezhetik be az energiát. Ezért az energiaválság nem érinti a helyi bölcsődéket, óvodákat, szociális és egészségügyi intézményeket, és dolgoznak azon, hogy az ellátás és a szolgáltatás fennakadás nélkül biztosítható legyen télen is.

A kerület közben takarékossági intézkedéseket is bevezet: már nyáron sem lehetett 25 foknál hidegebbre hűteni irodákat, télen pedig maximum 21 fokra fűthetőek a polgármesteri hivatal helyiségei.

Az önkormányzat legnagyobb energiafelhasználója az uszoda, melynek havi áram- és gázszámlája jelenlegi beszerzési áron is meghaladja a havi 10 millió forintot. De az uszodát sem zárják be, hanem abban bíznak, hogy a környéken bezáró uszodák látogatói oda mennek úszni, így a nagyobb látogatószám segíti az uszoda üzemelését.

A Fény Utcai Piac az egyetlen kivétel, ahol nem vásárolhatnak rögzített áron, és ott az előzetes ajánlatkérések alapján jelentős, akár 10-14 szeres drágulással is számolni kell a gáz esetében októbertől. A társasházként üzemelő piac tulajdonosai azonban úgy döntöttek, hogy egy bankfiók kivételével nem fognak gázt használni, így még takarékoskodni is tudnak a rezsiköltségen. Mint Őrsi írja, az a terv, hogy a piac és a környező társasházak ráköthessenek az olcsóbb és fenntarthatóbb távhőre, amelynek vezetéke a közelben halad el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!