A járdán menekült autójával a rendőrök elől egy férfi Kaposváron

2022. szeptember 19. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség egy fiatal férfival szemben, aki élettársával és gyermekével az autóban ámokfutást rendezett Kaposváron.

Nem volt hátsó ablaka a német rendszámú autójának, ez tűnt fel elsőre a rendőröknek. Megpróbálták megállítani a sofőrt Kaposvár belvárosában, ám ő ahelyett, hogy félreállt volna, száguldani kezdett a szirénázó rendőrautók elől. Az ügyészség közleménye szerint felhajtott a zsákutcát lezáró járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében kb. 40-50 km/h sebességgel haladt el.

A járdáról aztán a zebrán keresztül hajtott ki a Berzsenyi utcai felüljáróra, ahol majdnem elütött egy másik járókelőt is. A sofőr menekülés közben „több kockázatos, kis híján balesetet eredményező előzési manővert is végrehajtott úgy, hogy lakott területen belül 90-110 km/h órás sebességgel haladt” a közlemény szerint. A férfi ámokfutásának végül egy másik rendőrautó vetett véget az egyik útkereszteződésben.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!