Nem is lehetne nyomasztóbb a hétfő, szeles, esős idővel indul a jövő hét

2022. szeptember 18. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten egyes helyeken akár 0 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet hajnalban, a talaj menti fagy sem elképzelhetetlen ezeken a területeken. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18-21 fok körül alakul majd, lesz, ahol záporokra és erős szélre is számítani lehet.

Vasárnap: este nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, az éjféli órákra keleten is beborul az ég. Délután inkább csak futó záporok fordulhatnak elő. Az éjszaka első felében még kevesebb, majd egyre több helyen várható eső, zápor, tartósabb eső délen valószínű.

Hétfő: délelőtt a délkeleti országrészben még esős idő várható, majd ahogy az ország többi részén, arrafelé is záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen erős, holnap elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon akár 3 fokig is hűlhet a levegő az éjszaka során. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 18 fok között alakul.

Kedd: északnyugat felől kisebb-nagyobb felhőtömbök érkeznek fölénk, illetve gomolyfelhők is képződnek térségünkben. Ezzel együtt is az ország legnagyobb részén többórás napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű csapadék. Az északnyugati szelet napközben továbbra is többfelé kísérik élénk, illetve erős széllökések. A hőmérséklet hajnalban általában 4-10 fok között alakul, de a szélcsendes, derült helyeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 13 és 18 fok között alakul.

Szerda: gomolyfelhős idő valószínű többórás napsütéssel. Főként az ország keleti felén fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon olykor megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél egy-két fokkal hidegebb is lesz. A csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Csütörtök: többnyire gomolyfelhős idő várható, általában többórás napsütéssel. Elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél még több helyen lesz élénk. Hajnalra az ország döntő részén 3 és 8 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, derült részeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmelegebb órákban 13-18 fok valószínű.

Péntek: fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában 2 és 7 fok közé hűl le a levegő, talajmenti fagy több helyen lehet, a hidegre érzékeny helyeken 0 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Szombat: változóan, időszakosan erősebben felhős időre van esély többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban jobbára 4-9, délután 15-21 fokot mérhetünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!