Talaj menti fagyokra és mínuszokra is számíthatunk jövő héten

2022. szeptember 16. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten a szokásosnál is hűvösebb időre számíthatunk. Ennek oka, hogy észak felől hideg léghullám éri el a Kárpát-medencét, és a hideg levegő fokozatosan áramlik hazánk fölé. A következő héten a középhőmérsékletben is csökkenés várható, így néhol már a fűtés szezon is elindulhat – írja az OMSZ Facebook-oldala.

Az előrejelzés szerint jövő héten a maximumok 20 fok alatt maradnak majd, a hidegre kimondottan érzékeny részeken pedig 5 fok alá is lehűlhet a levegő.

Sőt, néhol már talaj menti fagy is előfordulhat, a szolgálat Bükk-fennsíkon lévő mérőpontjai akár negatív értékeket is mutathatnak majd.

A jövő hétvégén azonban magasabb lesz a hőmérséklet az előrejelzés szerint.

Most hétvégre az OMSZ legfőképp szeles és esős időt jósol, a nap majd csak vasárnap fog kisütni. Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, a déli megyékben pedig tartósabb esőzésekre lehet számítani. Az északnyugati, északi szelet nagy területen néhol erős lökések kísérik majd az előrejelzése szerint. A leghűvösebb a délnyugati régióban lesz, a nappali legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul majd.

Vasárnap északkeleten felszakadozik a felhőzet, és hazánk nagy részén akár több órára is kisüthet a nap. Ugyanakkor napközben nyugat, és északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkezhetnek majd. Zivatarokra keleten és északkeleten lehet számítani, több helyen az északnyugati, északi szél megerősödhet, néhol akár viharossá is válhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a szombathoz hasonlóan 13 és 19 fok között alakul majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!