Blikk: Kiszállt a NAIH a kerepesi polgármesteri hivatalhoz a HÉV-nél maszturbáló férfiról közzétett videó miatt

2022. szeptember 16. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Kiszállt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) a kerepesi polgármesteri hivatalhoz – írja a Blikk.

A lap szerint a hatóságok azért mentek ki, mert a kerepesi polgármester korábban közzétette a a szilasligeti HÉV-megálló térfigyelő kamerájának felvételét, amelyen egy férfi maszturbál.

„Édes egy komám, ha a térfigyelő alatt pergeted a mézet a következőt kockáztatod: ha két napon belül nem jelentkezel a rendőrségen, akkor felkerül az internetre a kézimunkádról a full-HD felvétel” – mondta akkor Gyuricza László.

A férfi nem jelentkezett a rendőrségen, a polgármester pedig tényleg közzétette a videót. Néhány nappal később elfogták a férfit, aki beismerte tettét, de nem tudta azt megmagyarázni. O. Ferenc azt mondta, kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott, és kikapcsolt az agya”.

Az eset után lapunk megkereste a NAIH-t, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy vizsgálatot indítottak. Valószínű, hogy ennek a része most a polgármesteri hivatalban tartott szemle is.

Az adatvédelmi hatóság elnöke korábban azt írta: egy polgármester nem nézheti meg és nem is teheti közzé a köztéri kamerák felvételeit, hacsak nem jelenik meg azokon. A „mézpergetős” videó publikálása emellett más jogi kérdéseket is felvet – ezeket ebben a cikkben jártuk körbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!