16 és fél évet kapott a jótevőjét megkéselő táci gyilkos

2022. szeptember 15. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyosbításért fellebbezett a Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített emberölés bűntette miatt meghozott ítélete ellen. A bíróság a késes gyilkost 16 év és 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, de az ügyész szerint ez a büntetés kevés, hosszabb börtönbüntetés kellene.

A vádirat szerint a terhelt az anyja és az áldozat által kötött tartási szerződés alapján lakott a sértett házában. A vádlott és a férfi között gyakoriak voltak a tartásból eredő viták. A férfi tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz.

A gyilkos fegyver – Forrás: police.hu
A gyilkos fegyver – Forrás: police.hu

A terhelt 2021. október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, és elhatározta, hogy megöli a sértettet. A vádlott a sértett hívására hazament, ahol egy 9 cm pengehosszúságú taktikai késsel többször megszúrta a férfit a fején, a mellkasán és a hasán, majd értesítette a mentőszolgálatot.

Az akkori tájékoztatás szerint a helyszínre érkező rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 22 éves helybélit, akit a rendőrségre előállítottak. A férfi kihallgatták. A mentőszolgálat munkatársai próbálták újraéleszteni a 62 éves áldozatot, azonban ez nem vezetett eredményre, a sértett a helyszínen meghalt.

A Blikk tavaly októberi, a szurkálás után készült riportjából kiderül, hogy jótevőjét ölte meg a 22 éves Roland, és hogy már évek óta gyűltek a sérelmek, ez vezethetett a tragédiához. Eszerint a táci B. Árpád nyolc és fél éve befogadta magához későbbi gyilkosát, annak anyját és testvérét. Az anya korábban takarítást vállalt B. Árpádnál.

A felek eltartási szerződést kötöttek, de az anya szerint hét és fél évig pokol volt az életük, mert B. Árpádnak soha nem volt elég, amit dolgoztak. Az asszony szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy „Árpi vasárnap délben hazaparancsolta Rolandot, majd közölte vele, hogy takarodjon a házából”. Zsuzsa szerint ezt nem kellett volna, mert Roli nagyon részeg volt.

A riport szerint Roland megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.

B. Árpád halála után elvileg az anyára szállna a ház tulajdonjoga, ezt a szomszédok kétlik, mert „Árpi rokonai nem hagyják annyiban a dolgot”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!