Havi kétmilliót keres Lázár helyettese Áder alapítványánál

2022. szeptember 15. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó kétmillió forintos díjazást vesz fel Lázár János miniszter helyettese a volt államfő által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál. Csepreghy Nándornak emellett bruttó kétmillió forintos államtitkári fizetése van – írta a 24.hu.

Áder János alapítványa egy márciusi törvénymódosítással került be a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok kivételezett körébe. Az alapítvány kuratóriumi elnöke a volt köztársasági elnök, a kuratórium tagja Lázár János is, aki négy év kitérő után építési és beruházási miniszterként tért vissza az ötödik Orbán-kormányba. Lázár azonban nem vesz fel díjazást a kuratóriumi pozíciójáért, legalábbis ennél az alapítványnál – ahogyan Áder sem –, míg az alapítvány operatív ügyekért felelős államtitkára igen. Csepreghy korábban is vállalt feladatot a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál, amelynek igazgatója volt.

„Államtitkári kinevezésem óta összeférhetetlenségi okokból nem lehetek igazgató, de kuratóriumi tag igen, és delegálás révén lényegében továbbra is ellátom az igazgatói feladatokat” – mondta a 24.hu-nak Csepreghy, aki elmondása szerint az alapítványnál jelenlegi feladatkörében több mint tízmilliárd forintnyi vagyonért felel.

A lap számításai szerint Csepreghy tavaly havi bruttó 2,1 millió forintot kapott az alapítványtól, mostani díjazása jóval magasabb, bruttó hárommillió forintot tesz ki.

A lap megjegyzi, hogy „ez kiemelkedő díjazásnak számít még a vagyonkezelő alapítványok mércéjével is, mert a nem teljes embert kívánó munkájukért jellemzően bruttó 1–1,5 millió forint közötti összeget kapnak a kurátorok”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!