Mártély polgármestere levélben kéri Márki-Zay Pétertől, hogy engedje el a település 23 milliós tartozását

2022. szeptember 14. – 15:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ambrus István, Mártély polgármestere nyílt levélben fordult Márki-Zay Péterhez, Hódmezővásárhely polgármesteréhez, amiben arra kéri, engedje el a 23 millió forintot, amivel a község a városnak tartozik – írja a Magyar Narancs.

Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület feloszlatta magát.

Az addigi polgármester, a Lázárral (a terület országgyűlési képviselőjével) konfliktusba keveredett, Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápoló Putz Anita újból indult, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben. Ambrus korábban Lázár János sofőrjeként dolgozott.

Ambrus István és Lázár János Fotó: Lázár János Facebook-oldala
Ambrus István és Lázár János Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Az új polgármester most azért fordult a szomszédos Hódmezővásárhelyhez, hogy engedjék el azt a 23 millió forintot, amivel Mártély tartozik a városnak.

A levélből nem derül ki, hogyan adósodott el a község a városnak, de a Hódpress hírportál szerint Mártély és Hódmezővásárhely közös önkormányzati hivatalt tart fenn.

„A jó gazdasági helyzetben lévő Hódmezővásárhely több milliárdos költségvetésében közel 24 millió forint nem jelent áthidalhatatlan akadályt, nekünk mártélyiaknak viszont élet-halál kérdése” – írja levelében Ambrus.

Ambrus szerint a Hódmezővásárhelynek fizetendő összeg mellett még 16 millió forintos tartozása van a településnek.

Az adósság esetleges elengedéséről a hódmezővásárhelyi közgyűlésnek kell döntenie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!