Lázár János korábbi sofőrje polgármester lenne a csongrádi Martélyon

2022. augusztus 3. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Időközi választást tartanak a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon vasárnap, ami azért érdekes, mert a polgármesterjelöltek között van Lázár János egykori sofőrje is. Ambrus Istvánon kívül még Putz Anita indul a tisztségért, aki 2019 óta irányítja a települést. Hivatalosan mindketten függetlenként indulnak a választáson.

Ambrus indulásáról Lázár János is beszámolt Facebook-oldalán, június 17-i posztjában régi munkatársként hivatkozik Ambrusra. „Közel két évtizede ismerem Ambrus Istvánt, aki kiváló barátom, ugyanakkor nagyszerű munkatársam is volt” – olvasható a miniszter bejegyzésében.

Ambrus István és Lázár János – Fotó: Lázár János Facebook-oldala
Ambrus István és Lázár János – Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Egy rádióinterjúban azt is elmondta Lázár, hogy szerinte miért kell leváltani a jelenlegi polgármestert. A miniszter azt állította, hogy az 1300 fős község csődbe jutott, működésképtelen, nem történik semmilyen fejlesztés, és erről Putz Anita és az előző testület tehet. Ha a martélyiak azt akarják, hogy a község kifizesse adósságait és fejlődjön, akkor Ambrus Istvánra kell szavazniuk, hangsúlyozta Lázár.

„Szeretném világossá tenni, hogy olyan polgármesternek, aki csődbe vitte a települést, tele van adóssággal, és lehetetlenné tette Martély életét, a kormány nem fog segíteni.”

Lázár korábban alkalmatlannak nevezte a választókerületében található nem kormánypárti vezetésű települések (Csanádpalota, Algyő és Mártély) polgármestereit, köztük Putz Anitát is, aki Lázár szerint csak őt gyalázza, miközben a falu „hanyatlásnak indult”. Nem mellékesen Martélynak közös önkormányzati hivatala van Hódmezővásárhellyel, ahol 2018 óta Márki-Zay Péter a polgármester.

Az időközi választásra azért írták ki, mert még április közepén a képviselő-testület feloszlatta magát. A szegeder.hu cikke szerint Putz Anita néhány nappal korábban arról írt Facebook-oldalán, hogy az országgyűlés választások után egy fideszes aktivista gyakorlatilag megfenyegette, hogy álljon fel, különben le fogják lejáratni. A polgármester azt is írta, hogy Lázár egyeztetésre hívta a hatfős képviselő-testület négy tagját. Nem sokkal ezután oszlott fel a testület.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!