Szeszélyes szeptember: kedd reggel 4-5 fok lehet, szerda délután már újra 30

2022. szeptember 12. – 06:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeszélyesen váltakozó időjárást ígér a hétre a meteorológiai szolgálat. A hét első napjaiban a reggeli hőmérséklet akár 4–7 fokra is süllyedhet – a leghidegebbnek a kedd reggel ígérkezik az északkeleti szélcsendes völgyekben –, és napközben is lehetnek tájak, ahol 19-20 foknál nem lesz melegebb. Hétfőn és kedden is 25-26 fok lehet a csúcshőmérséklet, csapadék és nagyobb szél viszont nem várható.

Szerdától felmelegedés kezdődik, lehetnek országrészek, ahol a leghidegebb órákban is 17 fok lesz, míg aznap a csúcsérték 23–29 fok között várható, de északkeleten lehetnek helyek, ahol csak 19 fok lesz, míg délnyugaton akár 30 fokot is mérhetnek.

Csütörtöktől esősre fordulhat az idő, és ez így is maradhat egészen a hét végéig. Aznap közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, lokálisan akár nagyobb mennyiségben is. Ekkortól megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, nyugati szél. Viszont lehetnek tájak, ahol még hajnalban is 20 fok lesz, napközben pedig szintén akár 30 fokig melegedhet. Csütörtöktől lehet számítani ködképződésekre is a szélvédett, kevésbé felhős részeken.

A hétvégére, ahogy szokásos, elromlik az idő. Szombaton szórványosan lehet zápor, zivatar, sokfelé megerősödik az északnyugati szél, és a legmagasabb hőmérséklet is csak 15–20 fok közé várható. Vasárnap reggelre az ország egyes tájain már alig lesz fagypont fölött a hőmérséklet, 2–10 fok közé ígérik a napi minimumot, a csúcsot pedig szintén 15–20 fokra saccolják. Mindkét nap megerősödhet a nyugati szél, továbbá bármikor lehet eső, zápor, zivatar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!