Megölte az apját, majd kénsavban feloldotta a holttestet egy ózdi férfi, vádat emeltek ellene

2022. szeptember 12. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés bűntette miatt vádat emelt az ellen a 25 éves férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, aki 2020 szeptemberében megölte az apját.

A vádiratból kiderül: a vádlott a szüleivel 2014 augusztusában Angliába költözött. Az apja 2015-ben visszajött Magyarországra, majd 2020 augusztusában látogatóba újból kiutazott a fiához. A hónap végén együtt Magyarországra utaztak, és a Covid-járvány miatt az ózdi családi házukban töltöttek két hét karantént.

Ennek lejártát úgy ünnepelték, hogy „alkoholt vásároltak, és a délutáni órákra mindketten leittasodtak”. Ebben az állapotban szóváltás alakult ki köztük, felemlegették korábbi családi sérelmeiket is. A veszekedés odáig fajult, hogy az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. Erre a fiú ököllel fejbe vágta, majd az ágyra lökte az apját, elvette a kalapácsot, és azzal két akkora ütést mért a fejére, hogy az apa a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a holttestet a spájzban helyezte el, majd a következő napokban rendelt 100 liter 97 százalékos kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta. Az ügyészségi közlemény szerint ez rendkívül szúrós szaggal és bűzzel járt, a szomszédok bejelentésére kiérkező rendőröknek elismerte apja megölését.

Az ügyészség az eddig büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!