Kirúgták az Egri Ügyek szerkesztőségét, de ezt is csak egy másik lapból tudták meg

2022. szeptember 11. – 15:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgtak az Egri Ügyek szerkesztőségének hat tagjából ötöt, vette észre a Hvg.hu a vidéki portál oldalán a szerkesztőségi búcsúlevelet.

A búcsúlevél szerint

„senki nem mondott nekünk egy árva szót se arról, ki és mire készül, egy másik újságból tudtuk meg, hogy a többségünknek ennyi volt. Azóta a felmondólevelünkön kívül még egy vállon veregetés sem érkezett abban a helyzetben, amikor a szerkesztőség hat tagjából öt mehet, amerre akar.”

Mint írják, azután, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor az Ungár Péter és Gerényi Gábor által létrehozott Azonnali Média Kft. megvette az Egri Ügyeket, szabadon dolgozhattak, senki nem szólt bele abba, hogy mit és hogyan írjanak. Az utóbbi időszakban volt, amikor több mint 1,5 millió havi kattintásuk volt, de az utolsó teljes hónapukban is akadt olyan nap, amikor egy nap alatt több mint 80 ezer. „Mindez egy 50 ezres város és környéke lapjaként. Mi ettől boldogok voltunk, egyesek bosszankodtak miatta, a kiadónkat meg vagy nem érdekelte, vagy nem is tudta” – írták.

A jövőről annyit tudnak most, hogy

„egyelőre csökkentett üzemmódban megy tovább az Egri Ügyek az egriugyek.hu-n, aztán a kiadó másik, szombathelyi lapja egyik rovataként működik majd a lap”.

Pont egy hónappal ezelőtt Ungár Péter és Gerényi Gábor felmondott a tulajdonukban lévő Azonnali.hu szerkesztőségének is, akik szintén a hírekből tudták meg, hogy megszűnik a lapjuk.

A 2018-ban megalapított Azonnali Média Kft. többségi tulajdonosa Ungár Péter LMP-s politikus, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának és az Orbán-kormány kormánybiztosának fia. Rajta kívül az a Gerényi Gábor is tulajdonos, akinek a neve 2020-ban az Index szétrobbanása előtt, az úgynevezett Gerényi-terv kapcsán is előkerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!