A Momentum szerint Déri Tibor közelebb sodródott más pártokhoz

2022. szeptember 9. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újpest momentumos polgármestere, Déri Tibor csütörtökön jelentette be, hogy nem indul a 2024-es önkormányzati választáson. A Momentum bizalmatlanság miatt felfüggesztette a politikust, mivel állításuk szerint Déri közelebb sodródott más pártokhoz. Déri szerint azonban voltak olyanok, akik döntését másképp értelmezték, mint ahogy kellett volna.

Csütörtök este derült ki, hogy nem indul el a 2024-es önkormányzati választáson Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. Később a Momentum is megerősítette a politikus visszalépését, sőt, a párt bejelentette, hogy a „felek között fennálló bizalmatlanság” miatt vizsgálatot kezdeményeznek. Déri nem várta meg ennek eredményét, a párt állítása szerint egyeztetés nélkül jelentette be, hogy nem indul újra, ezért a Momentum úgy döntött, hogy felfüggesztik a párttagságát.

Az okokról és a bizalmatlanság okáról csütörtökön sem a párt, sem Déri Tibor nem nyilatkozott. Pénteken azonban a Momentum a Telex kérdéseire azt írta:

„Déri Tibor közelebb sodródott más pártokhoz, a Momentumtól pedig távolodott.”

A párt válaszában azt is kifejtette, hogy a Momentum a 2019-es választás előtt azt ígérte, hogy új alapokra helyezi a politizálást. Szerintük Déri esetében nem ez volt tapasztalható, ez pedig „nem maradhatott szó nélkül”.

Déri Tibor pénteken egy Facebook-posztban reagált: döntését elsősorban családi okokkal indokolja, mondván, családjának egyetlen kérése az volt, hogy „többet kapjanak” a politikusból. Erre az lett a megoldás, hogy a következő választáson nem indul újra. Állítása szerint a döntésről tájékoztatta az érintetteket.

„Voltak olyanok, akik ezt megértéssel fogadták, és a támogatásukról biztosítottak, melyet ezúton is köszönök; és voltak olyanok, akik ezt másképp értelmezték. Lelkük rajta”

– írta.

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd újpesti képviselői által csütörtökön küldött levélből kiderült, hogy ki lesz két év múlva a közös jelöljük Budapest IV. kerületében: a DK-s Trippon Norbertet fogják támogatni, aki jelenleg a kerület alpolgármestere. A Momentum kérdésünkre azt írta, hogy az önkormányzati választásokkal kapcsolatos döntések még nem születtek meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!