Magyar fejvadászok segítettek elfogni Szalonikiben egy Európa-szerte keresett magyar nőt

2022. szeptember 6. – 06:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem egy év bujkálás után a görögországi Szalonikiben fogták el a KR NNI fejvadászainak információi alapján a 26 éves O. Fruzsinát, akit többek között emberkereskedelem, pénzmosás, jelentős értékre elkövetett csalás, betöréses lopás, közokirat-hamisítás miatt kerestek – olvasható a rendőrség közleményében.

A fiatal nőnek akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták. A rendőrség tájékoztatása szerint a nevéhez fűződik az a csalássorozat is, melyet nigériaiakkal együtt követett el. Több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül, majd az eredeti céghez hasonló e-mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel esetenként 500-40 000 euróhoz jutottak hozzá.

A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is. Kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőr Igazgatóság is.

A körözött O. Fruzsina több hamis identitás mögé rejtőzve tűnt el a hatóságok látóköréből, és majdnem egy évig sikerült bujkálnia. Felkutatását az osztrák hatóságok jelzése nyomán kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya – olvasható a közleményben. Miután kiderítették, hogy huzamosabb ideje nem tartózkodik Magyarországon, hanem külföldre szökött, a beszerzett információk alapján úgy tűnt, Görögországban bujkál.

Ezután a magyar fejvadászok kapcsolatba léptek a görög hatóságokkal, „majd az osztrák-magyar-görög együttműködésből fakadó folyamatos adategyeztetésnek és kommunikációnak meglett az eredménye, O. Fruzsinát 2022. szeptember 2-án Thessalonikiben a görög rendőröknek sikerült kézre keríteniük” – közölte a rendőrség. Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!