Nagykőrösi rémház: tíz éven át verték és dolgoztatták áldozatukat

2022. szeptember 2. – 09:35

frissítve

Nagykőrösi rémház: tíz éven át verték és dolgoztatták áldozatukat
A rendőrök helyszíni felvétele – Forrás: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Rettenetes körülmények közül szabadult ki egy kényszerített férfi, az elfogott tulajdonos mindent tagad.

Pest megyei rendőrök egy nagykőrösi házban csaptak le egy 42 éves férfire, aki éveken keresztül dolgoztatott, bántalmazott és kihasznált egy 29 éves férfit, aki már csak árnyéka volt egykori önmagának, amikor 2022. augusztus 4-én találkozott testvérével – számolt be a Police.hu. Az öcs gondjaiba vette, kórházba vitte, ápolta, etette és itatta, majd amikor kezdett jobban lenni, erősödni, és beszélni, elmesélte sorsát, és feljelentést tettek.

Kiderült, hogy a férfi körülbelül tíz éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki. Eleinte szabadon jöhetett-mehetett, ám egy idő után mozgását korlátozták, rendszeresen megverték, éheztették, dolgoztatták. Bármennyire is szeretett volna kiszabadulni nyomorából, a 42 éves R. Ferenc fizikailag és lelkileg is megnyomorította, fizetséget nem kapott, ételt is egy tányérral esténként. Tisztálkodási lehetőségeit is korlátozta, volt, hogy slaggal locsolva fürdették. Fekhelye a ház udvarán volt, csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső, vagy nagyon hideg volt. Testét számos sérülés borította, rugdosták, öklözték, léccel, fadarabbal vagy éppen slaggal csépelték.

A férfi többször próbált megszökni „gazdájától”, de mindannyiszor megtalálták, és szökései nem maradtak megtorlatlanul. Az áldozat megfogalmazása szerint: „nagy verést kaptam”. Legutolsó próbálkozása után két napig bolyongott, mire 2022. augusztus 4-én magához vette öccse, aki 19 nappal később feljelentést tett.

A rendőrök 2022. augusztus 30-án hajnalban indultak Nagykőrösre, ahol elfogták a 42 éves R. Ferencet. A férfi mindent tagadott kihallgatásán. Állította, senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette, egy ujjal sem nyúlt hozzá, és mehetett, ahová akart, ő ezt nem gátolta meg soha.

Ezzel szemben az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolója logikus és élményszerű. Az R. család házában nemcsak a 29 éves férfi lakott és dolgozott, hanem 19 éves testvére is. Körülményei kísértetiesen hasonlítottak bátyjáéra, bár a fiatalember akkor sem panaszkodott, mikor földön kialakított fekvőhelyéről kérdezték. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott R. Ferenc ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!