Egri polgármester: A csőd borítékolható. De akkor csődöljünk be a legjobban!

2022. szeptember 2. – 21:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Válságkezelő javaslatcsomagot állított össze az egri városvezetés, amelynek részeként bezárnák a legtöbbet fogyasztó városi intézmények épületeit. Az Egriügyek.hu tudósítása szerint erről pénteken beszélt Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester.

Mirkóczki azt mondta: „Nem tudunk jobb megoldást ennél.

A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban!

Vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől” – mondta Mirkóczki Ádám. A polgármester arról beszélt, hogy lassan egy óra nem telik el úgy, hogy ne kapnának újabb és újabb rossz híreket, folyamatosan újratervezésre kényszerülnek, ezért állították össze a válságkezelő csomagot.

A csomagban, amelyet az egri közgyűlés elé visz, olyan javaslatok vannak, amelyek a lakosság terheit mérsékelni tudják – mondta a polgármester. Példaként említette, hogy nem emelnek adót, hogy megmarad a kedvezményes buszbérlet, hogy 2023-ra elengednék a magánszemélyek és egyéni vállalkozók építési adóját, hogy szeptember 1-től december 31-ig minden önkormányzati ingatlan bérlőjét (lakosokat és vállalkozásokat is) mentesítenék a bérleti díj fizetése alól. Emellett a saját tulajdonú ingatlanokban lakók és működő vállalkozások támogatását is tervezik.

A polgármester szerint ennek az az ára, hogy hogy „a legnagyobb fogyasztóinkat takaréklángra állítjuk, adott esetben lekapcsoljuk”.

A legnagyobb fogyasztók alatt az egri strandot, a Bitskey uszodát, a Gárdonyi és a Harlekin színházakat, valamint a könyvtár épületeit, a Forrást és a Bartakovicsot érti

– derült ki a felsorolásából, amelyben megjegyezte: az intézményeket nem szüntetik meg, csak bezárnák az ingatlanokat, amikben működnek. Arról is beszélt, hogy központi segítségre nem számítanak, arra viszont igen, hogy hamarosan „minden magyar háztartás olyan szinten fog szembesülni az energiaválsággal, amit egy-két héttel ezelőtt még el sem tudtunk képzelni”.

A csaknem negyvenperces, élő adásban online is közvetített sajtótájékoztató a Facebookon itt visszanézhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!