Bezárt a turisták átveréséről elhíresült Hajós utcai kocsma

2022. szeptember 2. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végleg bezárt a Hajós utcai vendéglátóhely, ami augusztus végén azzal került a hírekbe, hogy egy szlovák vlogger videóban leplezte le, hogyan húzták le a VI. kerületi kocsmában – ez derül ki a kerületi önkormányzat honlapján közzétett hírből.

A videón az látható, ahogy a turistákat fiatal nők csábítják be a helyre, ahol aztán sorra rendelik nekik az italokat. Végül 12 felesért (pálinka), 2 kisüveges pezsgőért és 2 dobozos kólárt átszámítva mintegy 86 ezer forintot számláztak ki nekik, amit csak készpénzben fizethettek ki.

A terézvárosi önkormányzat ezt követően két hatóságnál is bejelentést tett: a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt, a NAV-nál pedig azért, mert a bárban nem lehetett kártyával fizetni.

A kávézót már a videó nyilvánosságra kerülésekor sem találták nyitva a hatóságok, alig egy nappal később pedig a vendéglátóhely üzemeltetője bejelentést tett a polgármesteri hivatalnak, hogy a Hajós Caffee augusztus 23-ával befejezte a tevékenységét.

„A terézvárosi polgármesteri hivatalnak ezt követően annyi teendője maradt, hogy augusztus 31-ával törölte a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásából a kávézót” – írják.

A hely ellen a rendőrség továbbra is nyomoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!