Valaki látott két hetedikest? Diákokért könyörögnek tanárok, hogy ne kelljen osztályokat összevonni

2022. augusztus 31. – 15:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, soha nem győznek!”

Így kezdődik annak a négy tanárnak a felhívása, akik két hetedikes gyerekért könyörögnek a Facebookon, hogy ne vonják össze az osztályaikat.

Azért kaptuk fel a fejünket erre a felhívásra, mert az köztudott, hogy nincs elég pedagógus a közoktatásban, a Pedagógusok Szakszervezete szerint 4800-an hiányoznak idén. De mi van akkor, ha nem a gyerekek, szülők könyörögnek a tanárokért, hanem a tanárok a diákokért?

Budapesten, az I. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskolában ez történt. Az iskola Facebook-oldala szerint Mari néni, Bence bácsi, a 7.a osztály tanárai és Ivett néni, Csé bá, a 7.b osztály tanárai összefogtak, hogy két hetedikes gyereket találjanak a tanévre. Erre azért van szükség, mert különben annyira kevesen lennének a két osztályban külön-külön, hogy összevonnák őket.

„2 fő 7. osztályos diákon múlik most a jövőnk. Ennyien hiányoznak ahhoz, hogy ne vonják össze osztályainkat”.

A bejegyzés szerint éppen egy nappal a tanévkezdés előtt, azaz szerdán iratkoztak ki többen is az osztályokból, ezért vált kétségessé a folytatás. Azt nem lehet tudni, hogy miért mentek el a diákok az intézményből.

Hetedik osztály előtt általában többen is el szoktak menni az általános iskolákból, mert hatosztályos gimnáziumban tanulnak tovább. De a felvételi eredményeket már nyilvánvalóan régóta tudják a diákok, így a távozásuk feltehetően nem egy nappal a tanévkezdés előtt derülne ki.

Kerestük az iskolát az ügyben. Arra voltunk kíváncsiak, miért mentek el többen is az iskolából, hányan vannak most az osztályokban, és hány gyerektől vonnák össze az évfolyamot. Megkérdeztük azt is, hogy ha ez megtörténik, mi lesz a négy pedagógussal, és reálisnak látják-e, hogy a tanév kezdete előtt találnak még hetedikes diákot.

Addig is, ha valaki látott két hetedikest, akiknek nincs még osztályuk a tanévre, jelentkezzen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!