Tűz és Fények Játéka – ez lesz az ünnepi tűzijáték címe

2022. augusztus 27. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

Ami akár egy Trónok harca-könyv címe is lehetne, de most nem sárkányok és zombik fognak hadakozni, hanem a kerettörténet szerint egy kisgyermek álma elevenedik meg. A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye így foglalta össze, hogy mit látunk majd az égen:

„A kisfiú a Szent Korona »szellemével« találkozva repül végig az államalapítás utáni magyar történelem nagy fejezetein a hódítók korától egészen a XX. századig. Az első blokkban az államalapítás utáni történelem eseményei állnak a fókuszban, a második rész a Hunyadi-kornak és a nándorfehérvári diadalnak állít emléket, a harmadik szakasz az 1848-as forradalmat és szabadságharcot mutatja be, a negyedik pedig az 1956-os eseményeket emeli ki. A produkció utolsó percei a magyar történelmet, jelenünket és jövőnket állítja párhuzamba.”

A műsor kb. 35 perces lesz, a tűzijáték alattpárbeszédes hangjátékot” hallhatnak majd a kilátogatók, amit Besnyő Dániel fényfestő művész motívumai egy, a történetnek keretet adó kisfilm és a drónjáték teszi még látványosabbá. A zenei aláfestésről pedig Elek Norbert zeneszerző gondoskodik a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!