Prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló várandós nőt Pesterzsébeten

2022. augusztus 26. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy házaspárral és egy nővel szemben, mert prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló várandós nőt.

A vádirat szerint a házaspár 2016 környékén ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló sértettel. A nő többször is járt a házaspár pesterzsébeti házában, ahol a férfi testvérével találkozott. 2019-ben aztán megszakadt a kapcsolatuk, és ugyanebben az évben a sértettet a gondnoka sem érte már el. A bejelentés után rendőrség keresni kezdte a nőt.

Mint kiderült, 2019 novemberében összetalálkozott a két vádlott nővel a VIII. kerületben, akik beültették egy autóba, és a pesterzsébeti házba vitték.

Kiszolgáltatott helyzetével visszaélve a nőt erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették.

Regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, ahova feltöltöttek róla fotókat is. A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét, és ők vették át a pénzt az ügyfelektől, amit ezután a saját megélhetésükre fordítottak.

Amikor a várandós nő megpróbált ellenállni, bántalmazták, és azzal fenyegették, hogy elveszik a gyermekét. A vádirat szerint folyamatosan felügyelték és ellenőrizték a nőt, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM-kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül a házban.

Az egyik vendégétől kért aztán segítséget a nő, akinek elmondta a valós nevét, és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett internetes profilját, majd a nőt autóval Szabadegyházára vitték, és ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben minősített emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!