Az MTI szerint Palkovics az OMSZ teljes átalakítását javasolta Szegeden

2022. augusztus 26. – 13:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az elmúlt húsz évben információs szolgáltatóvá kezdett válni, háttérbe szorult a kutatás, amelyre Magyarország energetikai rendszerének átalakításakor nagy szükség van – mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén pénteken Szegeden.

Palkovics augusztus 22-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Palkovics augusztus 22-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

A miniszter azt javasolta, hogy az OMSZ-t alakítsák át Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá, növeljék munkatársai számát, alakítsák át az intézményrendszerét, ehhez – mondta – forrást, 2027-ig kétmilliárd forintot biztosítanak.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az OMSZ-t felügyelő miniszterként az új struktúrában nem kívánt együttműködni az augusztus 20-a után menesztett két vezetővel, de ez – mint fogalmazott – nem zár ki semmi mást.

A tárcavezetőt a Szegedi Tudományegyetem épülete előtt az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint mintegy száz békés tüntető fogadta.

Újságírókat nem engedtek be a miniszter előadására, kérdéseikre azonban röviden válaszolt Palkovics a rendezvényről távozóban, de ott nem beszélt arról, hogy az OMSZ teljes átalakítását javasolta volna, csak annyit mondott, hogy előadásában arról értekezett, „hogyan fogják tudni az egész szakmát továbbfejleszteni”, és állítása szerint javaslatait meg is tapsolták a részvevők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!