Katonai konvoj vonul át az Alföldön pénteken

2022. augusztus 25. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ért Szentesen a Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi moduljának gyakorlata, ezért a zászlóalj a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint „visszacsoportosításra kerül Hajdúhadházra”. Mindez azzal jár, hogy augusztus 26-án, pénteken a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi két útvonalon:

Szentes 45. út – 443. út – Gyomaendrőd – Szeghalom – Berettyóújfalu – 47. főút, M35 autópálya, 354. főút, 4. főút – Hajdúhadház;

Szentes – 451. út, 45. főút – Kunszentmárton – 45. főút, 44. főút, Martfű, Rákóczifalva – 442. út, Szolnok – Szajol – Kenderes – Püspökladány – 4. főút, Debrecen – Hajdúhadház.

A Magyar Honvédség a közleményben azt kéri, hogy mindenki „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal” közelítse meg a katonai járműveket. Ugyanis azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. A közlemény azzal zárul, hogy a honvédség arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!