Útban voltak, félredobálta a leláncolt bringákat az útfelújító cég Újlipótvárosban

2022. augusztus 23. – 05:14

Másolás

Vágólapra másolva

Pár hete tart a XIII. kerületi Csanády utcában a zöld folyosó kiépítése, ami miatt jelentős területeket kordonoztak körbe, köztük kerékpártárolókat is. Természetesen vannak, akik nem tudták elvinni onnan a biciklijüket, és mivel ezek útban voltak, arrébb kellett rakni azokat, írja olvasónk.

„A kivitelező azonban sajnos nem nagyon foglalkozik mások értékeinek megőrzésével és egyértelműen megrongálva, csak félrehányja azokat”

– tette hozzá, és mellékelt néhány képet is, amin több megrongálódott biciklit is látni.

Olvasónk fotói Olvasónk fotói
Olvasónk fotói

Megkerestük a kerületi önkormányzatot, hogy ha útban is voltak, hogyan kezelheti mások tulajdonát így a kivitelező, és ki fogja állni a látható károkat.

Az önkormányzat sajtóreferense válaszában leszögezte: a kerékpárokat el fogják szállítani a helyszínről, az okozott károkat pedig a kivitelező meg fogja téríteni a kerékpárok tulajdonosainak.

Hozzáfűzte azonban, hogy ezek a kerékpárok feltételezhetően nincsenek használatban, mert bár előre tájékoztatták a lakosságot, és a kivitelezés is körülbelül két hónapja tart, azóta sem jelentkezett értük senki.

A kerékpárokat most beszállítják az önkormányzat talált tárgyakat őrző raktárába, ahová korábban már több biciklit is bevittek innen-onnan, és ott fogják azokat tárolni a tulajdonos jelentkezésééig.

Jogszabály szerint egyébként a raktárba bevitt talált tárgy esetében nyilatkozni kell a megtalálónak arról, hogy igényt tart-e rá (az önkormányzatnak nem kellenek a kerékpárok), és ha igen, akkor 3 hónap várakozási idő után hazaviheti magával (de ez esetben sem adhatja el egy évig.)

Amit nem visz el sem a tulajdonos, sem a megtaláló, azt az önkormányzat őrzi a raktár megtelítődésééig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!