Tanévnyitó tüntetést szerveznek diákok a Bazilika elé

2022. augusztus 21. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 2-án a Bazilikához szervez tüntetést a Diákok a Tanárokért nevű csoport, az esemény Facebook-oldalán eddig közel 17 ezren jelezték az érdeklődésüket. A demonstrálók a tervek szerint a Szent István térről a Belügyminisztérium elé vonulnak majd.

„A diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra” – mondta az Eduline.hu-nak az egyik szervező, Mihalics Lili, a budapesti Szent István Gimnázium diákja.

A tüntetés apropója, hogy a diákok szerint tavasz óta nem történt érdemi javulás az oktatásban, miközben hiány van pedagógusokból, és a tananyagot is úgy kellene átalakítani, hogy az tanítható és tanulható legyen.

A Diákok a Tanárokért csoport arra kéri a diákokat, hogy kockás ingben jelenjenek meg a tanévnyitón, hogy közös kiállással kezdődjön a tanév.

Tavasszal több megmozdulást is tartottak az oktatás helyzete miatt, a pedagógusok pedig sztrájkoltak is. A kormány ígérete szerint 2029-ig a diplomás átlagbér 80 százalékára felemelik a tanárok fizetését, konkrét ígéret az idei bérrendezésről azonban nem hangzott el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!