Velős csont volt az augusztus 20-i kitüntetés

2022. augusztus 20. – 09:41

frissítve

Velős csont volt az augusztus 20-i kitüntetés
Átveszik az elismerést a hős rendőrök augusztus 20-án – Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország belügyminisztere arany fokozatú érdemjelet adományozott három Pest megyei rendőrnek és kutya társuknak, Főnöknek, miután július 26-án életet mentett a három rendőr és négylábú társuk.

Egy János nevű férfit mentettek meg, aki a 112-es segélyhívón keresztül kért segítséget, a 49 éves férfi egy Vecsés-közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani.

Strehó Zoltán zászlós telefonon tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta. „A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott. Rögvest jobban lett azonban, amikor megpillantotta a rendőrnőket és meghallotta Főnök csaholását. Az egyenruhások is egy emberként lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. Kórházba vitték, azóta jobban van” – írja a rendőrség közleménye.

Magyarország belügyminisztere a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök, a kutya sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velős csonttal.

Főnök jutalma – Fotó: Police.hu
Főnök jutalma – Fotó: Police.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!