Légi parádé nem volt, de azért elhúzott három Gripen Budapest felett

2022. augusztus 20. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az időjárás miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepségre tervezett légi parádé, de az ünnepi tisztavatás közben átrepült három Gripen Budapest felett, az egyik piros, a másik fehér, a harmadik zöld csíkot húzott maga után, derül ki az eseményről készült helyszíni képekről. A Honvédelmi Minisztérium Gripen-áthúzás címmel egy rövid videót is posztolt a gépekről.

Szombat reggel nem sokkal 7 óra után egy olvasónk azt jelezte, hogy Százhalombatta fölött 3-5 percenként 3 Gripen körözött, majd a szerkesztőség munkatársai közül többen is láttuk, ahogy Törökbálint és Buda fölött is elhúztak. Ezen a radarképen az is látszik, hogy jó pár kört leírtak, mielőtt berepültek volna az Országház fölé:

Forrás: Flightradar
Forrás: Flightradar

A Gripenekről Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is posztolt egy képet a Facebookon, a fotóhoz azt írta: „Isten éltessen, Magyarország!”

Az augusztus 20-i ünnepi események lebonyolításáért felelős operatív törzs reggel már ülésezett, Kovács posztja szerint délben döntenek arról, hogy megtartják-e az estére tervezett tűzijátékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!